Meditatieve Dans

In deze vorm van Sacred Dance | Levensdans gaan we uit van de ‘Meditation en Croix’, de kruismeditatie. Dit zijn meditatieve oefeningen die uitgaan van de eerste drie posities van het klassieke ballet. In de eerste positie staat de verticale lijn die je verbindt met de aarde en de hemel centraal. In de tweede positie staat de horizontale lijn, die je verbindt met de andere mensen centraal. Het staan met je lichaam in de vorm van een spiraal hoort bij de derde positie. Deze drie posities staan voor de drievoudige ontwikkelingsweg die je in Sacred Dance kunt gaan: de weg tot zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en hoger bewustzijn. In veel dansen komen de vormen en symboliek hiervan terug.


De nadruk ligt op rustige, eenvoudige, diepe dansen. Ook doen we oefeningen waarbij het onder meer gaat om het naar binnen keren en het weer openen naar buiten. Het levensritme van de adem.

plaats: De Bolster, Kastanjehof 51, Nijmegen
tijd: Eenmaal per twee weken op de maandagmiddag van 14.15 uur tot 16.00 uur

2015 en 2016

data: Vanwege onvoldoende aanmeldingen zijn er nog geen data gepland. Als je geïnteresseerd bent in Meditatieve Dans, neem dan contact met me op. Bij voldoende deelnemers start ik een groep.

En verder

Danservaring is niet nodig. Het is wel nodig goed ter been te zijn. Gemakkelijk, soepel schoeisel met een niet-stroeve zool is aanbevolen.